Handmade to order

Slow Fashion Ethos

Alle breigoedcollecties worden door Ylle knitwear met zorg voor ethische en duurzame productieprocessen ontworpen en vervaardigd, in beperkte aantallen. We kiezen bewust voor een slow fashion ethos, dat zich vertaalt in volledig handgemaakte collecties.

Naast een gezond, maar traag productieproces kiezen we ook voor kleine oplages, zodat we de zorg en productie volledig inhouse kunnen houden. We waken streng over de kwaliteit, maar werken met geduld en liefde voor de ambacht aan jouw breistuk.

Zero Waste

Elk kledingstuk ontstaat door een bol, een bobijn garen. Met één twee, of vier naalden toveren we elke draad om tot een zacht en comfortabel draagbaar stuk. We gebruiken alleen wat nodig is. Op is op. Zo garanderen we jou een zero-waste bestaan.

Heb je zelf een idee of suggestie voor een Ylle haak- of breiwerkje? Dan kan je gerust contact opnemen om een stuk te laten personaliseren, op jouw maat.

Heb je iets gezien, in een vorige collectie. Ben je op zoek naar een bepaald stuk in je favoriete kleur? Dan kan je contact opnemen met de ontwerpster en eigenaar, Valérie Baeke, om een stuk te maken dat perfect bij jou past. Deze service is uitzonderlijk en afhankelijk van de periode. Valérie heeft namelijk maar twee handen en kan slechts 1 stuk per keer afwerken.