Het verhaal

Ylle - [²'yl:e]
- Zweeds voor wol
- Nederlands voor Bescheiden Belgisch Breigoed

Ontstaan uit de handen van Valérie in 2015.
Wat begon als één Jules haarband groeide snel en onverwacht uit tot haar eerste collectie. Met aandacht voor woord en draad, breide Valérie verder aan haar breigoed merk waar kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

foto zomer einde - sjaal
Zacht & handgemaakt
Bij Ylle Knitwear geloven we dat breigoed die extra laag zachtheid kan bieden. Daarom creëren we zorgvuldig (hand)gemaakte en tijdloze stukken, als aanvulling op je dagelijkse outfit.
Een Ylle is heerlijk om te krijgen, te geven en te koesteren. Om de alledaagse scherpheid te verzachten en om jezelf te omhullen in een zee van (h)eerlijk gemaakte warme liefde.


Ylle Knitwear - een herinnering aan zachtheid, voor jezelf en die ander 


Dansende seizoenen en poëtische collecties
Ylle danst mee op de seizoenen. Herfst en winter vragen om (h)eerlijk warme gebreide sjaals en haarbanden, de warme lente en zomerdagen om gehaakte bralettes. De seizoenen zijn een bron van inspiratie voor Ylle's collecties en brengen een poëtische toets die Ylle zo typeert. De collecties worden steeds gekenmerkt door een tijdloze, naturelle look met een vleugje romantiek. Alles steeds vanuit een tijdloos perspectief en met een oog voor detail en comfort ontworpen. Ylle's mini-collecties zijn beperkt te verkrijgen op bestelling of in limited stock op onze webshop.


Duurzaam & (h)eerlijk
Ylle knitwear bestaat voornamelijk uit natuurlijk garen van mohair, zijde en biologisch katoen.
Natuurlijke garens zijn niet vanzelfsprekend ook duurzaam. Daarom werken we uitsluitend samen met Europese leveranciers die garant staan voor een duurzame productie die geen extra belasting veroorzaakt voor mens, dier of natuur.
Ook deadstock natuurlijke breigaren kunnen deel uitmaken van onze selectie. Stockoverschotten voor de ene, kunnen namelijk een mini-collectie betekenen voor de ander. Zo dragen we bij Ylle ons steentje bij tot een meer duurzame sector met een minimum aan waste van kostbare materialen.

Bescheiden Belgisch Breigoed
Al het breiwerk wordt vervaardigd in België. Met de hand door Valérie of met de breimachine in Valéries atelier. Alles kleinschalig om er zeker van te zijn dat de liefde mee in het breigoed wordt verweven, steek voor steek.
Valerie Baeke

Valérie van Ylle
Breien en haken is haar wereld. Wanneer ze niet te vinden is achter haar breimachine, dan werkt ze aan ideeën voor een volgende collectie of patroon.
Maar wanneer ze geen breiwerk in de hand heeft, dan is het wel een goed boek of een lekkere koffie met vriendinnen op een weekendje weg.